Hvorfor skal Andelsforeninger bruge VVS-Syn

Mange Andelsforeninger har fået øjnene op for, at det er hensigtsmæssigt at få en autoriseret VVS-Installatør til at gennemgå VVS-Installationerne i et lejemål der renoveres eller fraflyttes.
Med VVS-synet på hånden bevirker det, at man kan nå at få rettet evt. ulovlige installationer inden videresalg og få det med på refusionsopgørelsen.
Mange Andelsforeninger har brug for disse eftersyn, for at holde bestyrelsen fri for ansvar i forbindelse med salg af lejligheder.

Hvem har ansvaret for ulovlige VVS-installationer

Som udgangspunkt har foreningen ansvaret for det vi kalder fællesinstallationerne (typisk de lodrette rørføringer) og andelshaveren har ansvaret for de installationer der forsyner lejligheden (de vandrette installationer). Begge parter har dog pligt til at sikre, at VVS-installationerne er udført i overensstemmelse med bygningsreglementet.

Ombygninger kan have fatale konsekvenser

Vi oplever ofte, at en andelshaver får ændret på fællesinstallationerne i forbindelse med ombygning af badeværelse og køkken, sammenlægning af lejligheder ol. Det er typisk faldstammer, vandrør og varmerør der bliver flyttet. Beboeren har som oftest kun fokus på, at installationen skal skjules eller fylde så så lidt som muligt uden hensyntagen til funktionaliteten af installationerne. Dette bevirker ar rørstørrelser ændres, rør mangler isolering, installationerne skjules i lukkede rørkasser således at de er ufremkommelige når de skal serviceres osv. Derfor foreslår vi altid foreningen, at pålægge beboere der skal ind på fællesinstallationerne om, at få udført et VVS-syn

VVS-syn er ikke et juridisk dokument

Der findes endnu ikke nogen standard for eftersyn i VVS-branchen, men der er stor tradition for disse eftersyn i El-branchen.
I Bentsen VVS har vi udviklet Vores eget system, som giver både fra- og indflytter samt forenings bestyrelse, en rimelig tryghed over, at VVS-Installationerne er udført efter reglerne på området.

Ved gennemgang af vvs-installationer bliver der foretaget en visuel kontrol af den del af installationen som er synlig, og som kan efterses uden brug af værktøj. Synsrapporten er udarbejdet som en stikprøvekontrol.

Bestil VVS Syn

Pris kr. 1.195,-


Indtast dit Navn....!
Indtast din adresse...!
Indtast dit Post nr. og by...!
Indtast dit telefon nr....!
Ugyldigt Mail
Invalid Input
Invalid Input
  • Ulovlige vvs-installationer, Vaskemaskiner, opvaskemaskiner, Brusekabiner, gasinstallationer mm.
  • Vi tjekker Køkkenvask, WC, Håndvask og badekar og funktionsafprøver armaturer, bruser, afløb mm.
  • Vi efterser radiatorer og funktionsprøver radiatorventiler og termostater.
  • Vi tjekker aftræk fra emhætte, udsugning osv.

Ved afslutning af VVS-Syn, bliver der udleveret en kopi af VVS-rapporten.

Hos os får du altid en personlig service

Vi sidder altid klar til at hjælpe og vejlede dig, du kan ring til os på 44 44 88 13 eller sende en mail på linda@bentsenvvs.dk

Thomas